SEO is the process of improving ranking in search engine results.

"Wikipedia"

Optimizare site - Optimizare on page - Optimizare off page

Daca ati platit sume mari pentru un site cu animatii Flash, pentru un design rafinat in ultimele tendinte de culoare si design, pentru bannere frumos si colorat animate si logo-uri de "firma", pentru sedinte foto de produs si pentru alte treburi mai mult sau mai putin utile site-ului sau produselor/serviciilor prezentate acolo, ei bine, e inutil. Trebuia sa incepeti cu un site HTML sau PHP, bine realizat si inchegat, cu informatii la obiect despre produsele/serviciile prezentate acolo si cu date de contact la vedere pe orice pagina s-ar afla vizitatorul. In felul asta atrageti vizitatorul sa compare informatia/preturile a ceea ce vindeti, nu numarul de culori din logo sau din background-ul paginii. Dupa realizarea unui site simplu, se trece la optimizarea lui pentru a fi indexat usor si complet de motoarele de cautare si a fi afisat in paginile de rezultate. La fel cum un magazin profitabil in lumea reala are creat un "vad comercial" de-a lungul timpului, asa trebuie procedat si in lumea virtuala. Aveti nevoie de un proces numit conversie, proces care converteste vizitatorii in clienti, in urma vizitarii siteului. Avand site-ul pe prima pagina la rezultatele cautarii, veti avea trafic de vizitatori care va fi convertit in clienti. In felul acesta nu mai cautati clienti, ci sunteti cautat de ei. Optimizand siteul pentru motoarele de cautare, il optimizati pentru clienti, clienti care daca sunt ai dumneavoastra, inseamna ca firmele concurente pierd bani.

O alta fata a monedei SEO este, optimizarea gresita sau excesiva. Intr-un anumit interval de timp va poate aduce pe prima pagina, insa daca nu aveti siteul afisat la cuvintele cheie sau expresiile potrivite produselor si serviciilor, sunteti afisat degeaba. La fel se poate intampla sa aveti siteul afisat pe prima pagina, sa aveti cuvintele cheie potrivite, dar sa plece vizitatorii dupa maximum 15 secunde petrecute pe site. Asta nu inseamna decat ca trebuie sa cunoasteti: piata si concurenta in mediul online pentru produsele/serviciile care le vindeti, limbajul folosit de categoria de clienti carora va adresati, intentia exprimata in expresia/cuvintele cheie folosite in cautare si starea in care se afla potentialul client in momentul efectuarii cautarii online. De aici, rezulta ca procesul de optimizare al unui site este unul complex si continuu, in acelasi timp avand 2 mari componente cheie: optimizarea on page si optimizarea off page.

Optimizarea on page presupune schimbari radicale in structura si continutul siteului in conformitate cu standardele, algoritmii si cerintele actuale ale motoarelor de cautare.

Optimizarea off page presupune construirea unui sistem de back link-uri (link-uri catre siteul dumneavoastra, insa aflate pe alte siteuri, de preferat din acelasi domeniu) intr-un ritm controlat, coroborat cu dezvoltarea de pagini noi in site, cu continut relevant si popularizarea acestora prin noi si noi link-uri.

Optimizare Google

optimizare site Un proces de optimizare al unui site poate dura ani si poate costa foarte mult. In acelasi timp, incasarile si portofoliul de clienti reflecta investitia care ati facut-o. Aproximativ 80% din siteurile care apar pe prima pagina de rezultate in urma unei interogari pe o anumita expresie sau secventa de cuvinte cheie, castiga clienti noi.

Concentratia mare de oferte pe prima pagina de rezultate satisface cererea din spatele monitorului si stabileste ierarhii in fiecare domeniu de activitate, pe baza bugetelor alocate optimizarii si promovarii siteului respectiv. Investesti, ai clienti, nu investesti, nu ai clienti. Simplu.

Costurile acestor servicii se pot aprecia doar in urma unei analize a site-ului care se doreste a fi optimizat. Siteul tau pe prima pagina sau pe pagina 28?

Noutati