SEM - promoting websites by increasing their visibility in search engine results.

"Wikipedia"

Search engine marketing - promovare online

Presupune promovarea relevanta a unui site in mediul online, printr-un proces de marketing online, care poate include: inscrierea in motoare de cautare, inscrierea in directoare web, promovare in mass media online, promovarea in retelele sociale, campanii de newsletter, crearea de articole cu continut relevant despre serviciile/produsele vandute si postarea lor pe siteuri de profil, precum si multe alte solutii diverse pentru promovarea online.

Listarea siteului intr-un director web, in categoria potrivita, iti poate aduce vizitatori targetati si hotarati sa cumpere. O campanie email care prezinta ceva nou, un produs nelansat nicaieri si 100% necunoscut, dar cu o utilitate evidenta, va prinde mult mai bine decat o campanie email care prezinta acelasi produs/serviciu care l-ati vandut luna trecuta prin intermediul altor 2 campanii de email. Nimeni nu agreeaza spam-ul, prin urmare folositi o abordare sau o prezentare noua a unui produs vechi. Promovarea unui produs/serviciu prin postarea unui link pe retelele sociale poate aduce clienti targetati, daca postati link-ul in anumite grupuri pe acele retele sociale, grupuri care au interese comune cu domeniul serviciul/produsului prezentat. Puteti folosi si asa numitul link exchange, insa de preferat ar fi sa faceti schimb de linkuri cu siteuri care prezinta servicii/produse complementare, nu concurente, sau faceti schimb de linkuri cu furnizorii sau distribuitorii serviciilor/produselor dumneavoastra. Puteti posta linkuri in forumuri, ca raspunsuri la intrebarile diverselor persoane, daca serviciul/produsul dumneavoastra este raspunsul la intrebarea lor. Pe langa traficul adus prin metodele prezentatesumar mai sus, calitatea si relevanta lor au un cuvant hotarator de spus in algoritmul folosit de Google, principalul motor de cautare folosit in lume, la evaluarea unui site si la pozitionarea lui in pagina de rezultate.

Marketing online

sem Marketingul online in cadrul retelelor sociale este un subiect mult discutat si controversat, insa pentru moment rezultatele unui astfel de proces sunt pozitive.

De asemenea, aceasta metoda este una dintre cele mai ieftine la care se poate apela pentru a atrage trafic targetat pe site, imbunatatindu-i pozitia in paginile rezultatelor de cautare. Costurile acestor servicii se pot aprecia doar in urma unei analize a site-ului care se doreste a fi promovat.

Noutati